Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava Morávia Brno 2019

Úspěšná výstava Morávia v Brně je za námi,byl to pěkný chovatelský zážitek.Na fotografii vítězný kohout Martina Gorčicy s 96 body.

article preview

Morávia v Brně je za námi,rád bych zhodnotil úspěšnost členů klubu.Předem jsem potěšen z účastí členů klubu a připraveností výstavy pořadatelů.

Začnu nejvýše bodovanou drůbeží.Letošní triumf získaly Brahmánky koroptví vlnité zdrobnělé 1.0 + 0.1 s magickými 98 body a Vítězným Pohárem starosty města Hradce nad Moravicí pro nejúspěšnějšího chovatele Daniela Kubečku.Drůbež vynikala typem, kvalitou kresby a připraveností na výstavu s výstavní kondici.Takhle připravená drůbež je lákadlem a navštěvník se potěší pohledem , jak má vypadat připravená drůbež na výstavu.

Posuzoval jsem klubovou expozici Rousných zakrslých slepic a již při pohledu mě zaujal typem, leskem a hlavními plemennými znaky černý kohout chovatele Martina Gorčicy.Ten jsi právem odnesl s 96 body druhý vítězný Pohár starosty města Hradce nad Moravicí na 1.0 nejlepšího jedince Rousné zakrslé drůbeže.

 

Čtvrtý vítězný Pohár starosty města Hradce nad Moravicí jsi odnesl ing.Erik Mišovič na 0.1 RZ porcelánovou s 95 body společně s 0.1 RZ stříbrnou porcelánovou taktéž s 95 body.

Další člen Pavel Twyrdy prezentoval pěkné Holandské zakrslé zlatokrké s čestnou cenou na slepičku s 95 body.

Libor Prokeš byl potěšen s 95 body a čestnou cenou na kohouta RZ stříbrokrkého.

Na Sebritku stříbrnou černě lemovanou byla udělena čestná cena Pavlu Wiederovi,měla pěknou ostrou kresbu-lemy.

Další chovatel barevného rázu černá Marek Byrtus jsi odnášel hodnocení svých svěřenců s 94 body,k dokonalosti jim scházel lesk a výraznější rousy.

Předseda klubu Bohumil Byrtus vystavil tří barevné rázy a to RZ porcelánové,společně s RZ stříbrně porcelánovými a jeho oblíbenou srdeční barvou žlutou bílé tečkovanou běloocasou.Odnášel jsi ocenění 94 bodů,rovněž byly méně vyrazné rousy, které patří u tohoto plemene k hlavnímu plemennému znaku.

Rousné zakrslé stříbrné porcelanové s 94 body představil Jakub Stiborský.

Mladý chovatel René Hlavač vystavil v Brně RZ citronové porcelánové.

Členka klubu Danuše Števková nabídla k pohledu v Brně Antverpské vousače křepelčí.

Zdeněk Hopp představil chovatelské veřejnosti RZ porcelánové,pochválil bych pěknou dotaženou kresbu.

Snažil jsem se to zhodnotit jak jsem to viděl v klecích a jak drůbež vynikala typem a připraveností.Přeji všem chovatelům a členům radost z jejich mazlíčků a pěkné jedince.

                                               S pozdravem radostných dnů Jaroslav Trávníček